בעזרת השם

מתכון קוגל ירושלמי

מתכון לקוגל ירושלמי

לרגל לידת הבת של הבוס היקר שלנו, פוסט קצר עם מרשם לקוגל ירושלמי.

אתם כנראה יודעים, ובכל זאת נציין שאצל החרדים חוגגים את לידת הבת עם ‘קוגל’. בשבת בבוקר לאחר התפילה, עושה אבי הבת קידוש ואז מגישים קוגל לכלל המתפללים. כמובן שיש המהדרין ומגישים גם תוספות כמו עוגות, מציות, דג הרינג, סלטים, וכמובן גם רגל קרושה – גאלע בשפת האידיש, ועוד ועוד. אבל אנחנו התמקדנו דווקא בקוגל, אותו כולם נוהגים להגיש.

את הקידוש חוגגים בשבת בבוקר לאחר התפילה. היות ובעת קריאת התורה מוזמן אבי הבת על ידי גבאי בית הכנסת, ואז בתוך תפילה לבריאות האם והבת, מכריזים את שמה של הבת.

ובכן, קבלו את המרשם, מרשם לקוגל ירושלמי. למה דווקא מרשם לקוגל ירושלמי? הוא פשוט הכי טעים בעולם. הכמויות הם כמובן לתבנית גדולה של קוגל.

חומרים:

  • 2 חבילות גדולות של אטריות דקות, בדרך כלל יש בחבילה 800 גרם.
  • כוס וחצי של סוכר, כ300 גרם.
  • כוס של שמן, כ250 מ”ל שמן.
  • 7 ביצים.
  • כף מלח.
  • כף פלפל שחור.

אופן ההכנה:

  1. יש להרתיח מים בסיר גדול, ולאחר ההרתחה להכניס את האטריות עד שהן מתרככות.
  2. מסננים את האטריות מהמים, ולהסרה של העמילן יש לשטוף את האטריות כאשר הם בתוך המסננת תחת מים זורמים.
  3. מחממים את הזמן בסיר גדול, ולאחר שהשמן חם דיו יש להוסיף את הסוכר לתוך השמן.
  4. מערבבים עם כף עץ את השמן, עד שהסוכר משחים ונהיה כמו קרמל.
  5. נשפוך בזהירות מרבית את האטריות לתוך הסיר עם השמן והסוכר, ולערבב בזהירות. זכרו: השמן רותח כעת.
  6. נוסיף את שבעת הביצים, וכמובן גם את המלח ואת הפלפל השחור.
  7. מערבבים היטב היטב, עד ווידוא שהחומרים מעורבבים היטב עם האטריות.
  8. כעת שופכים את כל התערובת לתבנית אפייה, ולאפות אותו בחום של כ180 מעלות.
  9. שותים תה סיני טעים, ומחכים שהתערבות תיאפה היטב עד שחלקה העליון הופך חום חזק מאוד על גבול השרוף.
  10. מגישים ואוכלים בהנאה, ומודים לאשכנזים על המאכל הטעים הזה.

וכמובן, שוב פעם מזל טוב לאיש הנפלא שכל הגולביסטים אוהבים כל כך.


עכשיו כשאנחנו שבעים, מזמינים אתכם לטייל בעמודי הקטלוג שלנו, אלפי פתרונות מחכים לכם. קטלוג גולבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן