איך להכין קיר לצבע? קוראים את הפוסט ויודעים להכין את הקיר לצביעה.
אז חשבתם שבהחלט הגיע הזמן לצבוע, לסייד או איך שלא תקראו לזה. ועברתם כבר את השלב הראשון והכה קריטי של בחירת צבע. מסובך קצת, כי אפשר לבן, ואפשר לבן שמנת, ואפשר לבן מגוון, או עם נצנצים. אפשר גם להתפרע וללכת על צבעוני…
עכשיו אפשר סוף סוף להתחיל לצבוע! אבל לפני שאתם קונים ערכה מגניבה וניגשים למלאכה,
בואו נדבר על ההכנות לצביעה. אלו הופכות את העבודה לקלה יותר ואת התוצאות לטובות הרבה יותר. אחרי הכל, אתם לא רוצים שזה יראה כאילו הילד הקטן שלכם סייד. ההכנות לפני הסיוד חשובות לא פחות מהסיוד עצמו.
אם תסיידו קיר עם מסמרים בולטים, חורים גדולים או סדקים – הסיוד לא יכסה אותם והתוצאה לא תיראה טוב.
אז מה אנחנו צריכים?
- צבת.
- שפכטל.
- נייר זכוכית.
- ניתן לרכוש אצלנו אביזרים בקישור הבא: כלי עבודה לצבע
ועכשיו לעבודה, איך להכין קיר לצבע.
- בשלב הראשון הסירו את התמונות מעל הקיר, עקרו בעזרת צבת את המסמרים ושייפו את הקיר עם נייר זכוכית במקומות בהם הוא לא חלק.
- נשארו חורים וסדקים? אפשר לסתום אותם, רצוי עם חומר שמתייבש מהר כמו צלוטיט.
מכינים ממנו עיסה, ממלאים את החור ומחליקים בעזרת שפכטל. אל תשכחו לאחר הייבוש לשייף את המקום בנייר זכוכית כדי שלא תישאר בליטה. - נתקלתם בחור ממש עמוק או בסדק גדול? יש דרכים לפתור גם את זה – בעזרת מסטיק אקרילי (בררו בטמבור הקרוב) שעמיד יותר לטווח ארוך. אבל לפעמים עדיף לעשות עבודה יסודית יותר וכדאי לערב בעל מקצוע.
- עכשיו הקיר חלק. מצוין! אבל רגע לפני שאתם שולפים את המברשת, עברו עליו ובדקו אם יש עליו כתמים כהים כמו שאריות של ציור בטוש. רוב הצבעים הם על בסיס מים ולא יכסו כתמים כאלו. לכן יש צורך לטשטש אותם לפני הסיוד. הדרך הפשוטה ביותר היא לשפשף את המקום בעזרת נייר זכוכית. לא עבד? נסו לגרד בעזרת שפכטל. זכרו שתצטרכו לאחר מכן לתקן את המקום.
- נתקלתם בחורים או במקומות שדורשים תיקון בפינות? זה בהחלט אתגר מורכב יותר כי קשה מאוד לבצע שם תיקונים. תוכלו למצוא בחנויות ייעודיות פינות מפלסטיק גמיש שמיועדות בדיוק למטרה הזו.
- זהו! החורים סתומים. הכתמים מטושטשים. רגע לפני שאתם מתחילים – אם אתם באמת רוצים תוצאה מושלמת- עברו שוב על הקיר בנייר זכוכית לקבלת מרקם אחיד, ואז עברו על הקיר בסמרטוט לח כדי להסיר ממנו אבק ופירורי צבע ישן.
עכשיו אנחנו יודעים איך לצבוע קיר, ואפשר להתחיל!!! בפעם הבאה – איך מבדילים בין סוגי צבע.