בעזרת השם

אבוקדו

אבוקדו משחיר. לא ממש קשור למוצרים שאנו מוכרים. אבל כאן בבלוג אנו אוהבים לשתף גם על מה שקורה מאחורי הקלעים אצלנו. ובכן…. מישהו הכין צהריים עם סלט ירקות וריבועי אבוקדו, ו…. הוא השחיר. החלטנו ללמוד על זה, ולשתף אתכם.

נתחיל עם מה שבאמת מטריד אותנו באבוקדו, למה הוא משחיר, ואיך גורמים לו שהוא לא ישחיר.

ובכן. כאשר פותחים אבוקדו, אחד האנזימים שהפרי מכיל מגיע במגע עם החמצן שיש באוויר. המגע עם החמצן, משנה את המבנה המולקולרי שלו. שינוי זה מוביל את האבוקדו להשחיר.

בדרך כלל ההשחרה אינה פוגעת בטעמו של האבוקדו, אבל היות ואנו רגילים לצבע הירוק, אנו מעדיפים שהוא יישאר כך. יפה וטרי.

מה עושים כדי שהאבוקדו לא ישחיר? מאוד פשוט. קיימים מספר  פתרונות, להלן ההמלצות שלי – מיסטר גולבי.

במידה ומדובר בחצי אבוקדו שלם, כדאי להכניס את החצי שעדיין עם הגרעין לכלי סגור. את תחתית הכלי נרפד עם בצל, ונניח בפנים את חצי  האבוקדו עם הגרעין כלפי מעלה (לא לכיוון הבצל). המפגש האווירי בתוך הכלי עם הבצל, ישאיר את האבוקדו ירוק.

במידה ומדובר בסלט אבוקדו מרוסק (אוי זה טעים), כדאי להכניס בפנים מיץ לימון. יש כמובן לכסות את הכלי עם ניילון נצמד עד שנאכל את סלט האבוקדו.

והנה עוד פתרון מעניין, אותו מישהו בצוות גולבי העלה על השולחן.

תעשו סלט, תחתכו, תערבבו, כל עוד תכניסו את הגרעין לתוך מים, האבוקדו לא ישחיר. ניסיתם? הצליח? שתפו אותי.

האם אבוקדו בריא למאכל? התשובה חד משמעית: כן, מאוד בריא.

הנה כמה מהסיבות:

  • מוריד את רמת הכולסטרול: בשל הכמות הגדולה של הסיבים התזונתיים באבוקדו, הוא פשוט גורם להורדת הכולסטרול המזיק. ובמקביל העלאת הכולסטרול החיובי. האבוקדו מסייע לאיזון לחץ הדם.
  • דיאטה: מחקרים שפורסמו הוכיחו כי אכילת חצי אבוקדו ביום מסייעת לירידה במשקל.
  • ויטמינים: האבוקדו מכיל כמות גבוהה של ויטמינים, ויטמין B ויטמין E, ועוד מיקרו-נוייטריאנטים חשובים. כמו ויטמין A ויטמין K ויטמין C. בנוסף האבוקדו מכיל חומצה פולית ועוד מינרלים רבים וחשובים.
  • סוכר: האבוקדו מסייע לאיזון רמות הסוכר בדם.
  • מצב רוח: יש כאלו המייחסים לאבוקדו גם יצירה של תחושת רוגע, על ידי כך שהוא מסייע ליצירת מוליך עצבי כלשהוא.

ועוד משהו קטן: אנשים רבים טועים לפעמים בחושבם שהאבוקדו גדל על שיח. בשל כך מברכים עליו לפני האכילה בורא פרי האדמה. בפועל זו טעות. כאשר אתם נשאלים: מה מברכים על אבוקדו? התשובה היא: בורא פרי העץ. והעיקר שיהיה לבריאות ובתיאבון.

להתרשמות על החלק של ‘לפני הקלעים’ אצלנו, בואו לבקר בקטלוג שלנו: קטלוג גולבי

תגובה אחת

  1. השאלה החשובה היא האם החלק באבוקדו שהשחיר מותר לאכילה או שהוא מזיק וכיצד לשמור עליו שלא ישחיר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן