למה אבוקדו משחיר?

144 Views 20 Liked

נתחיל עם מה שבאמת מטריד אותנו באבוקדו, למה הוא משחיר,

ואיך גורמים לו שהוא לא ישחיר.

כאשר אנו פותחים את האבוקדו, אחד האנזימים שהפרי מכיל מגיע 

במגע עם החמצן שיש באוויר, וזה משנה את המבנה המולקולרי שלו. 

בדרך כלל ההשחרה אינה פוגעת בטעמו של האבוקדו, אבל היות ואנו רגילים לצבע הירוק,

אנו מעדיפים שהוא יישאר כך. יפה וטרי.

מה עושים כדי שהאבוקדו לא ישחיר? מאוד פשוט.

קיימים מספר  פתרונות, להלן ההמלצות שלי - מיסטר גולבי.

במידה ומדובר בחצי אבוקדו שלם, כדאי להכניס את החצי שעדיין עם הרגעין לכלי סגור.

את תחתית הכלי נרפד עם בצל, ונניח בפנים את חצי  האבוקדו עם הגרעין כלפי מעלה (לא לכיוון הבצל).

המפגש האווירי בתוך הכלי עם הבצל, ישאיר את האבוקדו ירוק. 

במידה ומדובר בסלט אבוקדו מרוסק (אוי זה טעים), כדאי להכניס בפנים מיץ לימון.

יש כמובן לכסות את הכלי עם ניילון נצמד עד שנאכל את סלט האבוקדו.

והנה עוד פתרון מעניין, אותו מישהו בצוות גולבי העלה על שולחני.

תעשו סלט, תחתכו, תערבבו, כל עוד תכניסו את הגרעין לתוך מים, האבוקדו לא ישחיר. ניסיתם? הצליח? שתפו אותי.

האם אבוקדו בריא למאכל? התשובה חד משמעית: כן, מאוד בריא.

הנה כמה מהסיבות:

1) מוריד את רמת הכולסטרול: בשל הכמות הגדולה של הסיבים התזונתיים באבוקדו, הוא פשוט גורם להורדת הכולסטרול המזיק. 

ובמקביל העלאת הכולסטרול החיובי. האבוקדו מסייע לאיזון לחץ הדם.

2) דיאטה: מחקרים שפורסמו הוכיחו כי אכילת חצי אבוקדו ביום מסייעת לירידה במשקל.

3) ויטמינים: האבוקדו מכיל כמות גבוהה של ויטמינים, ויטמין B, ויטמין E (מסייע למניעת התחמצנות בתאי הגוף),

ויטמין A, ויטמין K, ויטמין C. בנוסף האבוקדו מכיל חומצה פולית ועוד מינרלים רבים וחשובים.

4) סוכר: האבוקדו מסייע לאיזון רמות הסוכר בדם.

5) מצב רוח: יש כאלו המייחסים לאבוקדו גם יצירה של תחושת רוגע, על ידי כך שהוא מסייע ליצירת מוליך עצבי כלשהוא.

ועוד משהו קטן: אנשים רבים טועים לפעמים בחושבם שהאבוקדו גדל על שיח,

ובשל כך מברכים עליו לפני האכילה בורא פרי האדמה. בפועל זו טעות.

כאשר אתם נשאלים: מה מברכים על אבוקדו ? התשובה היא: בורא פרי העץ.

והעיקר שיהיה לבריאות ובתיאבון.

הגב

פוסטים אחרונים