ברזים

30 Views 2 Liked

איך שומרים על ברזים

 

הרבה שנים עברו מאז סיים המין האנושי את שאיבת המים בבארות המים, וכולנו היום משתמשים בברזים.

קיימים ברזים במגוון של דגמים שונים, הנה כמה מסוגי הברזים: ברז שופך, ברז מים קרים, ברזים למים חמים וקרים, ברז גינה.

בשנים האחרונות העלילה סביב הברזים קיבלה טוויסט, וכיום הברזים מגיעים בעיצובים שונים ומעניינים, או בשלל צבעים מגוונים.

 

אנחנו נעסוק ביום באיך מנקים ברז ? או איך מתחזקים את הברזים ?

 

כמובן שנעסוק בברזים בהם נפוצה השאלה הזו, ברזי מטבח בצבע כסוף.

 

העניין הוא שברזי מטבח ממוקמים בצומת עם הרבה פעילות - במטבח,
שם מטבע הדברים יש גם הצטברות של לכלוך ושומנים, יותר מאשר חלקי הבית האחרים.

 

חשוב לדעת: אסור לנקות את הברזים עם שום חומר חריף, לדוגמא: אקונומיקה.
ניקוי הברז על ידי חומרים חריפים, יפגע הן בתפקוד של הברז לאורך זמן,
והן במראה המבריק של הברז.

 

כך מנקים ברז : יש להרטיב מטלית במים עם מעט סבון נוזלי, ולעבור על הברז בעדינות.
לאחר מכן, יש לעבור על הברז עם מטלית יבשה. וזהו, הברז נקי.

מדובר בפעולה שתשמור על הברז שלכם נקי, ואף תשמור על הפיניש המבריק.

במקרה של אבנית, יש לנקות את הברז עם מעט חומץ ביתי 5%, ולאחר מכן יש לשטוף את הברז היטב במים נקיים.

המסננים הנמצאים בנקודת יציאת המים, נקראים בשפה המקצועית מעדני זרימה או פרלטור. את אלו מומלץ לפרק פעם בכמה חודשים ולנקות היטב

או אפילו להשרות למספר דקות במי חומץ ביתי 5%, ולאחר מכן לשטוף היטב במים נקיים.

הגב